Velox Fama


Recenzie


Vampire The Masquerade Swansong zrecenzoval Vortex a hra je podľa nich priemerná s 5/10.

Sniper Elite 5 tiež vcyhádza a IGN je spoko na 7/10, český Zing to vidí rovnako na 7/10, Vortex tiež za 7/10, Sector je o bod a pol spokojnejší na 8,5/10. Nižšie sa pokochajte guľkami prenikajúcimi cez náckov.

Arma Reforger si môžete kúpiť v Early Access. Ešte pred kúpou si ale prečítajte, čo si o hre myslí český Eurogamer alebo slovenský Sector.


Jednou vetou


LotR Gollum dostal dátum vydania. Zakrúžkujte si 1/9/22 na veľkú trojku. Na Switch potom koncom roka.


Podľa dvojročnej štúdie v magazíne Nature, vykonanej na vzorke 9855 detí vo veku od 9 do 10 rokov v USA vplývaja hranie hier pozitívne na ich inteligenciu. Výsledkom je, že deti, ktoré sa viac a dlhšie hrali hry mali neskôr (o 2 roky) vyššie IQ o 2,5%. Ďalej štúdia tvrdí, že na rast IQ má vplyv aj samotné pozeranie videí, čo je v rozpore s ostatnými štúdiami na túto tému. Aj keď 2,5% nie je veľa a ešte aj IQ ako smeradojná hodnota … dalo sa to aj lepšie vymyslieť IMHO.

Mod do Falloutu 4 s rozmermi plnohodnotného DLC vás vezme do post-apo Londýna. Njoy.

Norman Reedus len tak v rozhovore o Death Stranding zavesil, že pracujú na dvojke. Kojima odpovedal vtipným pohrozením s Lucille z Walking Dead.

https://twitter.com/Kojima_Hideo/status/1527895435213668352?s=20&t=MaKeQ_E6cBXRAlmoWL6lnA
Nové PS+ sa v ázii už spustilo a zisťujú sa nové veci. Napríklad ako vlastne budú fungovať hry z PS1 a PSP na PS5. Nižšie si pozrite video z klasiky z 1997 Abes Oddyssey aj so všetkými možnosťami, ktoré klasiky na PS5 poskytnú. Čaká nas Save/Load hocikedy a hocikde, pretáčanie, tri filtre a niekoľko pomerov strán na zobrazenie hry.

Hogwarts Legacy sa pripomína trailerom na to, ako hra využije schopnosti Dualsense. Hra vychádza na vianoce tento rok.

Hrali ste Untill Dawn? Filmovo-herný hororový zážitok so známimi hercami, napríklad vtedy ešte neoskarovým Ramim Malekom? Hra síce bola (IMHO) plná klišé a priehľadných jump scares, ale napriek tomu fungovala perfektne. The Quarry od tvorcov Until Dawn Supermassive Games, je presne taká istá a lepšia. Zing si hru zahral a dojmy zhrnul na svojom webe.

Sony sa rozbieha. Okrem množstva hier, ktoré prinesú na PC, plánuje aj veľmi pestrú ponuku seriálov a filmov podľa svojich značiek. Okrem seriálov a filmov, ktoré sa už natáčajú – The Last Of Us (HBO), Twisted Metal (Peacock), Ghost Of Tsushima, Sony pridáva ďalšie seriály podľa svojich značiek. Môžete sa začať tešiť na God Of War (Amazon), Horizon (Netflix) a vraj sa chystá aj Gran Turismo seriál (plz nech je to anime).

Event Star Wars Celebrations priniesol niekoľko odhalení. Nižšie si pozrite trailer na SW Andor, seriálový prequel k Rogue One (od 31/8). Ďalej: tretia séria Mandaloriana bude vyjde v 2/23, seriál zameraný na Ashoku príde v 2023 a seriál SW: Sekeleton Crew s Jude Law-om príde rovnako v 2023. Samozrejme, prvý teaser na SW Jedi Survivor, pokračovanie Fallen Order, nechýbal. Oznámená bola aj animovaná séria Tales of the Jedi. Venovať sa bude rôznym postavám z SW univerza a priblíži ich osobné príbehy. Napríklad Ashoka, count Dooku, Mace Windu alebo Qui Gon Jin. Na konci eventu sa ukázal trailer na druhú sériu SW Bad Batch.

DF sa, ako vždy, pozreli na emuláciu PS1, PS2 a PSP titulov v rámci nového PS+ predplatného. Mnoho titulov má r§zne grafické problémy a beží len v 25fps (pretože ide o PAL verzie).

Diablo Immortal je vonku na PC aj telefónoch takže dočítajte túto Velox Famu a chodte si ho vyskúšať. Ja som ho už hral a zatiaľ celkom fun, ešte ma neotravujú loot boxy, kvôli ktorým hra nevyšla napríklad v Holandsku a Belgicku.

Open world Sonic? Yes please. Sonic Frontiers ukázal prvý gameplay. A nadšenie jemne opadlo. Svet je prekrásny, prázdny, neobývaný a všetky slidey a „hríby“ potrebné pre Sonica sú veľmi okázalo osadené kadetade po svete. Posúdte sami. Ako nuda to nevyzerá, len tomu niečo chýba.

2/6/22 sa konal State of Play, kde sa Sony venovala okrem iného aj hrám na PS VR 2. Celý SoP je nižšie, krátky súhrn pod videom. Kompletne to aj s trailermi pekne zhrnuli na Vortexe.

Najskôr v skratke – Spider-Man Remastered prichádza 12/8/22 na PC, Resident Evil Village dostane PS VR 2 podporu, tak ako mala sedmička na PS VR, No Man’s Sky dorazí na PS VR 2, dva indie tituly – Tunic a Season prídu na jeseň na PS4/5, na PS VR 2 sa chystá aj Walking Dead Saints And Sinner Retribution Ch2. Pozime sa na veľké veci. Bojovku som už dlho nehral ale trailer na Street Fighter 6 má vážne naladil na pár pästí.

Hororový Callisto Protocol sa predstavil desivým trailerom. Zakrúžkujte si dátum 2/12.

Horizon na PS VR 2 ukázal gameplay.

Resident Evil 4 Remake je skutočnosťou. Hra vyjde 23/3/23 na PS5 a bude maž aj podporu PS VR 2. BOOM!!

V Stray ste milá mačka v cyberpunkovom svete plnom orobotov, ktorý sa vás boja. Hru sme tuším prvý krát videli ešte na odhalení PS5. Čekujte gameplay.

Na záver. Final Fantasy XVI v novom trailery s dátumom vydania v lete 2023.

Komentáre