Velox Fama (2.2.2014)

Velox Fama V4

Čitatelia Sector.sk si zvolil hry roka. Sekcie boli podelene podľa platforiem, distribúcie ale aj mobilné hry, mobily, tablety a  hardware. Hardware vyhrala PS4, druhý bol Oculus Rift a tretí XBO. Hrou roka na PS3 je The Last Of Us ktoré o 10 hlasov vyhralo oproti GTA V. Na PS4 aj XBO obsail prvé miesto ACIV Black Flag. Na PC je hrou roka Bioshock Infinite (teraz v rámci PS+ na PS3 „zadarmo“) a v Indie sekcii na PC to vyhral Outlast (momentálne tiež v rámci PS+ na PS4  „zadarmo“). Komplet zoznam nájdete na Sector.sk.

Súvislých 5 minút gameplay inFamous Second Son na PS4. Audio bohužial za veľa nestjí, lebo je to točené off-screen ale aspoň sa môžeme pokochať akčným gameplayom.

Tohtotýždňový update na PS Store priniesol spomínaný Bishock aj s Metro Last Light. Na Vitu potom Dynasty Warriors Next a ModNation Racers Road Trip. Full zoznam noviniek na Blogu.

Na Sony evente tento týždeň bola oznámená Slim PS Vita (s označením PCH-2000) pre Európu, resp. pre UK. Tam sa začne predávať už za 5 dní (7.2.2014) za 180 libier. Je o 15% tenšia, o 20% ľahšia, krásny OLED display nahradil LCD display (ktorý je trošku slabší). Má vstavanú pamäť 1GB a batéria vám vydrží 6 hodín hrania. Vo videách nižšie si čeknite unboxing a porovnanie s prvou Vitou.

PS4 sa v UK darí. Predáva sa tam v pomere 1,5:1 oproti XBO. Pri PS3 je pomer opačný a tá sa predáva 1 PS3 na 1,5 XB360. Napriek tomu však Sony drží najväčšie podiel konzol na UK trhu, 47%. Predbehli tak MS aj Nintendo.

Za veľkou mlákou bola spustená beta Playstation Now. Pozvaný hráči tak môžu teraz približne 2 mesiace skúšať streamovanie PS3 hier na PS4. Zahrať si momentálne môžu Killzone 3, Puppeteer, Shadow Of THe Colossus, Papa & Yo, Darksiders 2, Disgea 4 a ešte ďalšie 3 hry. Beta pobeží až do Q2 2014, kedy bude služba spustená v US. Potom nasleduje koncom roka JP a nakoniec začiatkom 2015 príde na rad Európa. To, ako služba funguje zatiaľ nevieme, pozvaný gameri sú skúpy na slovo a žiadne videa alebo dojmy zatiaľ na nete niesú.

Google Glasses, okuliare s kamerkou ktoré vám pred jedným očkom ukážu napríklad počasie, cestu alebo podobné srandičky sa tiež nevyhnú hrám. Aj keď maximálne jednoduchým ale predsa. Čo vymysleli developeri si kuknite vo videu nižšie.

Microsoftu sa s XBO nedarí tak ako si predstavovali. O tom svedčia aj ich momentálne všelijaké ťahy. Napríklad ako odobratie výkonu Kinectu z 10% na 2% a získaný výkon uvolniť pre hru, aby dosiahli lepší framerate, pretože niektoré hry proste na Xku nebežia tak dobre ako na PS4. Zvyšovať výkon konzole keď je na trhu necelé 3 mesiace znamená, že niečo nie je tak ako to niekto chce. Do tejto kategórie spadá aj nedávny ťah zlacnenia XBO v 2 e-shopoch v UK o 20 libier. Zatiaľ posledným pokusom chytiť sa slamky, a IMHO zo všetkým najokatejším a dokonca až smiešnym, je zľava 100 dolárov z nového XBO, ak donesiete svoju PS3. Na čo komunita Sony reagovala krásnou paródiou. Spravte si názor sami.

Beyond

Komentáre


Tagged: