Velox Fama (3.1.2014)

Velox Fama V4

inFamous Second Son v ďalšom, viac ako 15 minutovom, gameplay videu. A v ruštine.

Český Kingdom Come skončil na Kickstarteri. Projekt ste mohli podporiť mesiac a hru podporilo 35 158 ľudí, ktorý spolu vyzbierali  1 100 512 libier (1 826  850$ alebo 36 603 037 Kč). Podotýkam že Warhorse potreboval na projekt „len“ 300 000 libier. Gratulujeme páni, tešíme sa na dungeons & no dragons :).

Chalani z Googlu len vymýšlajú a vymýšlajú. A väčšinou vymyslia niečo, čo určite chcem 😀 Ako napríklad projekt Tango. Smartfón s Kinectom. Že na čo? Uvidíte vo videu.

Za velkou mlákou urobila NPD prieskum medzi 6000 gamermi vo veku 13+. Pýtali sa na digitálnu distribúciu. Z prieskumu sme sa dozvedeli, že 36% američanov hrá hry distribuované digitálne a 16% opustilo krabicovky úplne. Samozrejme, najväčší počet takýchto gamerov je na PC, kde až 90% sťahuje nejaké hry do kompu. Pri konzolisstoch je to cca 25%. Pri digitálnej distribúcii je to viac o impulzívnom chovaní, kde PC gamer niečo vidí, tak si to kúpi hneď, neplánuje. Konzolisti zase radšej predobjednávky a podobne.

Brtiský OPM (Official Playstation Magazin) teasol vo svojom februárovom čísle, že v marcovom vydaní nájdeme masívne, vzrušujúce a významné oznámenie pre PS4.

OPM 2-2014 PS4 Tease

 

Rozpačitý Thief3 je vonku. Launch trailer si čeknite nižšie. Rozpačitý som použil kvôli recenziám. Jednu si môžete čeknúť na Eurogamer.cz a tie ostatné vyzerajú nasledovne :

Stredňajší update PS Storu priniesol Thiefa a Lego Movie Videogame na PS4, rovnako Thief a Lego Movie Videogame na PS3 spolu s rodinkou Tales of XY kde si môžete kúpiť 3 hry z tejto vynikajúcej JRPG série. Highlighty vo videu. komplet zoznam na EU PS Blogu.

V Amerike, 40 tisísc zákazníkov zabezpečilo XBO titul produkt roka v sekcii domácej zábavy. Ako dopadli ostatné koznoly nevieme. Organizátori ankety tvrdia, že ide hlavne o inovácie a výťazom s touto nálepkou stúpaje predaje o 10-15%. IMHO 40 000 ľudí je dosť málo, na to koľko je gamerov a US, ďalšia otázka je, keď sa viac darí PS4, či to nie je zmanipulované. Pár hodín pred týmto oznámením bol XBO opäť zlavnený o ďalších 30 libier. Stále je ale drahší ako PS4 o cca 50 libier.

V Japonsku je PS4 vonku už 9 dní. Dôležitý údaj sme ale poznali už po dvoxh. PS4 vyšla 22.2. a predalo sa jej 320 000 kusov za prvé 2 dni predaja, čo je veľmi slušné číslo. Podotýkam, že Sony sa pochválilo 5,3 miliónom predaných PS4 ešte pred launchom v JP. Nepodarilo sa jej ale prekonať svoju babičku, PS2 ktorá predala 630 000 kusov za rovnaké obdobie po launchi v roku 2000.

Ak aj vás minulý rok pohltila 230 cenami ocenená post-apo akcia The Last Of Us, určite vás zaujme aj dokument o tom, ako celá hra vznikala. Má 84 minút a s kľudom si ho čeknite na YT.

Zábavné video o tom, ako bude fungovať damage model v novom Carmageddon Reincarnation.

Next-gen pomaly nahrádza old-gen a Sector.sk sa rozhodol, že pre nás spíše, čo by sme určite na PS3 nemali obísť. O tých najlepších exkluzivitách, ktoré si môžete zahrať na Playstation 3 sa dočítate v článku „Najlepšie exkluzívne hry na Playstation 3„.

Minecraft bude zfilmovaný. Potvrdil to Markus Notch cez Twitter a o film sa postará Warner Bros spolu s Royom Lee, ktorý pre nás už natočil Lego Movie.  Vraj to bude live-action film, ale toto zatiaľ nie je potvrdené.

Beyond priatelia

Komentáre


Tagged: